Fara scapare{01/06/2009}   Despre feminitate

Vorbeam cu o prietena despre egalitatea dintre sexe… si m-am surprins singura ca nu sunt de acord cu egalitatea dintre sexe. Ca daca suntem chiar egali egali, (nu ma refer la drepturi sociale si politice, care sunt absolut normale si morale), atunci… de ce mai suntem diferiti?

Cum sa zic… vorbesc despre tipicele „frumos ca o fata”, sau sensibil ca o floare, sau o ea tare ca fieru, sau alte forme de feminitate masculina sau invers de masculinitate feminina. Acum cateva saptamani am fost acuzata de un coleg ca vad relatiile stereotipic, pentru ca imi plac barbatii care stiu sa repare chestii sau am zis ca da, recunosc, nu conduc ca un barbat!

Da, poate vad stereotipic, insa…am ajuns sa apreciez valoarea „estetica” si „medicinala” a femeii, ca sa zic asa. Adica produce o placere estetica la ochi si la spirit. Dar nu numai. Care te intelege si te iubeste neconditionat, chiar daca ai gresit nu stiu ce, sau nu ai facut nu stiu ce. Nu pentru ca ii aduci un Mertzan acasa… Care e buna oricat de rau ai fi. Pe care o poti pune pe o rana chiar daca e in suflet adanc si doare de ani de zile. Care plange pentru tine si nu doarme daca esti bolnav.

Da, nu neg ca femeile pot fi super manageri, dar sincer … pentru mine sunt intai femei si eventual mame. Daca primele doua lipsesc, asta cu managiuitu, controlatu, financiarele, etc, nu prea ma impresioneaza. Le bag la categoria androgini.

Avea o vorba un tigan din Kusturica care m-a dat pe spate… Vorbea de fosta lui sotie (desi am indoieli ca era obiectiv 100%): „asa de blanda ca o puneam sub haina sa-mi tina cald la inima”… Io asa vad o femeie adevarata. But then again, sunt femeie, deci risc sa ma insel…

Si asa pentru ziua de azi, o Natural Woman…

Reclame


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

et cetera
%d blogeri au apreciat asta: